Web
Analytics

Torsdag 08.06. holdt professor Sven Gabriel Holtsmark fra Institutt for forsvarsstudier et særdeles innsiktsfullt foredrag om Putin og krigen i Ukraina.


Han innledet med stille spørsmålet: «Hvordan skal dette gå?»  Svaret ga han selv: «Det vet ingen!» Han fortsatte med å reflektere rundt mengden av informasjon om denne konflikten som vi møter i alle medier. Ikke tro på det, all informasjon er strategisk og i hovedsak myntet på motparten, var hans hovedbudskap.
Russland vil etter hans vurdering ikke vinne denne krigen. «Det vil ikke Vesten tillate». En våpenhvile er heller ikke aktuell og begrunnet dette med at dette historisk sett aldri hadde skjedd i kriger av dette omfang.
Han fortsatte videre med å gjennomgå utviklingen av konflikten siden Russlands annektering av Krimhalvøya i 2014. Holtsmarks vurdering var at Putins i perioder dalende popularitet var hovedårsaken til så vel annekteringen som angrepet på Ukraina i fjor. Han og regimet hadde behov for å flytte fokus mot en ekstern fiende som «truet» den russiske nasjon. Det har de og han umiddelbart lykkes med, men feilvurderingen av Ukrainainvasjonen kan på sikt vise seg å være skjebnesvanger.
Foredraget ga en interessant gjennomgang og vurderingen av krigen. Emnet bør definitivt følges opp i neste Rotaryårs programplan.


 

Klubbens brosjyre: Møteinformasjon

Møtested: Lommedalen og Bærums Verk Seniorsenter,
Adresse: Skolegata 10
Postnummer: 1352
Sted: Lommedalen
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtet starter kl. 18:30. Vi pleier å være på plass 15-20 minutter tidligere for en kaffekopp og kort prat.

Place content here

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Nytt fra Distriktet

Loading RSS...